top of page
  • mlkragelund

Vi trænger til sommerferie

“Vi trænger til sommerferie! For vi har lært meget, så vi har brug for en hel sommer til at tage det hele ind.”


Sådan sagde en deltagerne i Danskklassen den sidste dag i juni. Og det har hun helt ret i på flere planer.


For det første er det selvfølgelig rigtigt, at vi har været meget igennem i Danskklasen i foråret. Både en masse ordforråd, noget grammatik, en del udtale (‘u’ er et tilbagevendende problem - fx forskellen på “brug” og “brugt) og en masse samtaletræning.


Men derudover er det også helt rigtigt set, at det er en krævende proces at lære sprog. Man skal aktivt gøre noget. Og det tager tid.


Nogle tror, at man primært lærer dansk i de timer, hvor man er til undervisning. Men sådan er det ikke. At lære sprog er som en simre-ret, og læreren er bare kokken, der kigger forbi, rører lidt i gryden, tilføjer det, der skal tilføjes, og tilser processen.


Okay, sproglæreren gør nok lidt mere alligevel. Men pointen er altså, at man selv skal gøre noget aktivt. Man skal prøve at bruge de nye ord og udtryk, som man har lært, og den grammatik og udtale, som man er blevet opmærksom på.


Det kan man sagtens, selvom det er sommer, også selvom man ikke har danskundervisning om sommeren. Nyd din ferie - og øv dig lidt på dansk, når muligheden er der.


Danskklassen er sommerlukket hele juli, og starter igen i august. Nye deltagere kan starte fra 1. september.
Billedet er fra Mols Bjerge (ikke så langt fra Århus) hvor jeg var tidligere på sommeren. Et virkeligt skønt sted, hvis du trænger til en udflugt i Danmark.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page