top of page

OM DIT DANSK

Når folk bliver færdige på sprogskolen opdager de, at de slet ikke er færdige med at lære dansk. Mange har tit spurgt mig: "Hvor kan jeg lære mere dansk efter sprogskolen?" Det havde jeg ikke et godt svar på. Og derfor startede jeg "Dit Dansk" - nu er der et sted, hvor du kan lære mere dansk.

HVAD ER DIT DANSK?

Dit Dansk er danskundervisning for unge og voksne, som allerede taler en del dansk. Undervisningen foregår primært på zoom. Læreren er altid Marie-Louise Kragelund, som du kan læse om herunder.

HVEM ER DET FOR?

Du har allerede lært noget dansk, og du vil gerne lære mere. Du lærer måske dansk selv, men du savner måske input fra lærer og fællesskabet i en klasse. Måske mangler du også et sted at stille dine spørgsmål og få kvalificeret feedback. Det får du alt sammen hos Dit Dansk.

HVAD LAVER VI I UNDERVISNINGEN?

I Danskklassen har vi fokus på mundtlighed og ordforråd (ord og udtryk), fordi det er det, de fleste har brug for. Vi arbejder også med at forstå dansk, og vi laver selvfølgelig også nogle skriveøvelser.
Der er ingen hjemmearbejde, men du får konkrete tips til, hvordan du kan arbejde videre med det, vi lærer. Derudover arbejder vi med strategier og metoder til at lære dansk, og der bliver sat god tid af til spørgsmål. Dine spørgsmål er nemlig vigtige for dit dansk.

KRÆVER DET MEGET FORBEREDELSE?

Hos Dit Dansk er det dit dansk, der er vigtigt. Hvor meget du vil arbejde med at lære dansk, bestemmer du selv. Der er ikke opgaver, som du skal aflevere, men der er masser af muligheder for at arbejde videre med de ting, som vi kigger på i undervisningen.

KRÆVER DET MEGET FORBEREDELSE?

Hos Dit Dansk er det dit dansk, der er vigtigt. Hvor meget du vil arbejde med at lære dansk, bestemmer du selv. Der er ikke opgaver, som du skal aflevere, men der er masser af muligheder for at arbejde videre med de ting, som vi kigger på i undervisningen.

KAN DU HJÆLPE MIG MED MIN UDTALE?

Ja, det kan jeg godt, og jeg har faktisk hjulpet mange mennesker med deres udtale.
Det kan være svært at arbejde med udtale online. Nogle gange fungerer det, og nogle gange gør det ikke. 

Men jeg har stor erfaring med at hjælpe folk med deres udtale, og jeg synes, at vi skal prøve.

Hvis du har talt dansk længe, kræver det meget af dit selv at ændre din udtale. Men det er muligt. Og jeg vil gerne hjælpe dig med det. 

Start med at sende mig en mail, så laver vi en plan sammen.

HVAD MED MOMS?

Sprogundervisning til private er momsfrit, og mine priser på sprogundervisning (fx Danskklassen og Solo) er derfor uden moms. For virksomheder pålægges der moms.

Det er selvfølgelig SKAT der definerer, hvornår undervisning er momsfritaget og momspligtig.

HVORDAN STOPPER MAN SIT ABONNEMENT?

Jeg vil meget gerne hjælpe dig med det, for det er desværre lidt besværligt.

Der er en instruktion på engelsk her.

Du må også gerne skrive mig en mail, så kan jeg stoppe dit abonnement for dig.

HVAD MED FERIE?

Dit Dansk holder ferie i ugen før påske, i hele juli og mellem jul og nytår (uge 52). Der er ingen undervisning i disse perioder.

Danskklassen holder desuden pause i august.

Hvis du er tilmeldt et abonnement, betaler du naturligvis ikke i de perioder, hvor Dit Dansk holder ferielukket.

IMG_8172.jpg

OM MARIE-LOUISE KRAGELUND

Jeg er vild med sprog, og jeg elsker at undervise.

 

Sproget er spændende, forunderligt og rigt, men man skal ofte lede lidt, for at finde sprogets systemer og logikker. Det kan jeg godt lide. Når jeg får spørgsmål om sprog, opdager jeg tit nye sider af sproget, som jeg ikke har lagt mærke til før, også selv om jeg er uddannet lingvist og har over 10 års erfaring med danskundervisning. Det er jo sjovt.

Jeg forsøger selv at lære nye sprog og at blive bedre til de sprog, som jeg allerede taler. Men da jeg var barn og ung, var jeg faktisk ikke særligt god til at lære sprog, og jeg var mange år om at lære engelsk. Derfor ved jeg, hvor hårdt det er at lære et sprog, og hvor vigtigt det er, at vi gør noget i undervisningen, som faktisk hjælper folk med at lære mere dansk. I dag er jeg meget bedre til at lære sprog selv, og det skyldes primært min teoretiske og praktiske viden om, hvad man skal gøre for at lære sprog.

Jeg har en uddannelse i sprogundervisning (“Underviser i dansk som andetsprog for unge og voksne”) fra Københavns Universitet, og jeg gør mig umage med hele tiden at opdatere min viden og udvikle mig som underviser. Derfor tager jeg også gerne imod nye udfordringer og bruger min viden og erfaring på nye måder. Det gjorde jeg fx i "Projekt Uddannelsesløft", hvor vi arbejdede med nye sproglige vinkler på undervisningen i gymnasier, folkeskoler og ungdomsuddannelser.

I foråret 2023 underviste jeg på efteruddannelsen for sproglærere i dansk som andetsprog (DAUV) på Syddansk Universitet, hvor jeg underviste i faget Andetsprogspædagogik. Desuden var jeg også ekstern lektor i 2022, hvor jeg underviste et fag om grammatisk forståelse på bacheloruddannelsen "Interkulturel Pædagogik og Dansk som Andetsprog", også på Syddansk Universitet.

I min undervisning møder jeg mennesker fra hele verden, og jeg elsker at møde nye stemmer, nye synspunkter, nye verdensanskuelser. Mine deltagere beriger min hverdag, og jeg håber, at jeg kan berige jer med min undervisning.

Om (about): About Me
bottom of page