top of page
  • Forfatters billedeMarie-Louise Kragelund

Hvem skal til PD3?

Opdateret: for 3 dage siden

Der er normalt tre forskellige grupper, som tilmelder sig Prøve i Dansk 3.


Den første gruppe er de, der går på sprogskole, og som er kommet til modul 3.5. De skal selvfølgelig til eksamen. For de fleste er det ikke så vigtigt, om de får en høj eller en lav karakter. Selvfølgelig vil alle gerne klare sig godt, men det er normalt vigtigst at bestå eksamen - og selvfølgelig blive så god til dansk som muligt.


Den anden gruppe er de, der skal arbejde inden for sundhedsvæsenet som fx læge, tandlæge eller sygeplejerske, og som derfor har brug for at få 7, 7 og 10 til eksamen. Prøve i Dansk 3 er en svær eksamen, og det er rigtigt svært at få de høje karakterer. Derfor kræver det hårdt arbejde og et fokuseret forløb, hvis man skal opnå de her karakterer.


Den sidste gruppe er de, der har brug for PD3 til at søge dansk statsborgerskab eller noget lignende. Nogle har boet i Danmark i mange år og vil nu tage eksamen. Andre er blevet færdig med PD2 (Dansk 2), og vil gerne tage PD3. Alle i den her gruppe har selv meldt sig til eksamen. For det fleste er det ikke så vigtigt, om man får en god eller dårlig karakter, men det er meget vigtigt at bestå. De fleste i den her gruppe kan nemt få 2 eller 4 i mundtlig karakter, men det er meget sværere at få 2 i læsning og skrivning.


Der er meget forskel på de tre grupper. Der er forskel på, hvad der er svært, og der er stor forskel på, hvad de har brug for fra deres lærer. Derfor er mine eksamensklasser altid små, så der er mulighed for at give individuel hjælp, vejledning og feedback.


Det har overrasket mig lidt, at der også er nogen fra den første gruppe, som tilmelder sig mine PD3-kurser. Jeg er selvfølgelig beæret over, at de opsøger min hjælp, min ekspertise og mine gode råd, men det undrer mig også lidt. Hvis man stadigvæk går på sprogskole, hvorfor tilmelder man sig så et ekstra eksamenskursus? Jeg tror, det skyldes, at mange gerne vil gøre en ekstra indsats. Mange højtuddannede er vant til, at eksaminer er krævende, og de ved godt, at de er nødt til at arbejde hårdt for at få en god eksamen.


Og de er selvfølgelig meget velkomne på mit kursus. Alle er velkomne, hvis bare de har forstået, at der skal investeres mange timer og arbejdes seriøst med grammatik, ordforråd og sprogbrug. Så kan man godt få den eksamen, man drømmer om.
574 visninger0 kommentarer

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page